Länkar svåra att hantera i inlägg

Jag har under en tid haft problem med att det varit svårt att lägga till hyper-länkar, här i WordPress.

Block-redigering har jag inte gillat sedan den blev tillgänglig. Jag har dock använt den, för att se om jag kunde lära mig. Nej, det har jag inte.

Från det att jag började med block-redigering fram till idag, har det varit problem att lägga till hyper-länkar. När jag markerat text och valt ”infoga hyperlänk”, då har dialogen för det stått och blinkat och jag har inte kunnat lägga till länken. Det var inte så från allra första stund med block-redigering, men rätt tidigt. Då jag inte gör så många inlägg har det varit störande, men inte påverkat mig allt för mycket.

Nu tänkte jag att jag skulle göra något åt detta. Kanske det var TinyMCE som inte fungerar med nyare WordPress. Det var det inte. Jag har inte ens TinyMCE installerad. I alla fall inte som eget tillägg. Det verkar vara ett tillägg som innehåller, både, TinyMCE och Gutenberg. Gutenberg är block-redigeraren. Så jag gick in i det tillägg och såg vilka inställningar som fanns att göra.

Jag hittade ”Byt blockredigeraren med den klassiska redigeraren”, och bockade för den. Nu fungerar det till slut att skapa hyper-länkar.

Det är möjligt att det finns inställningar som gör Gutenberg (block-redigeraren) användbar även för mig. Men för tillfället har jag inte hittat någon sådan inställning. Jag har inte lagt någon tid att leta, och jag har inte snubblat över något som verkat vettigt att prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *